سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در این پست به اصلی می پردازیم که اصلا خوب نیست و اگر  روش های مقابله با آن را ندانیم  مجبور می شویم زمان را بیهوده هدر دهیم . یعنی خداحافظ مدیریت زمان!
 البته این مورد را هم بگویم اگرچه این اصل و ترفند مقابله با آن را زیر مجموعه اصول مدیریت زمان قرار دادم ولی محدود می شود به بحث مطالعه .

 

اصل تداخل: یادگیری قبلی مانع یادگیری مطالب بعدی و یادگیری بعدی مانع یادآوری مطالب قبلی می شود. این که چاره ای ندارد، چون یادگیری ما متوقف نمی شود. اما چکار کنیم که تداخل در کمترین حد خود ظاهر شود یا حتی به صفر برسد.
1- مطالب یا دروس مشابه را پشت سر هم نخوانیم. چون باعث تداخل و فراموشی می شود.
اشتباه خودم در مورد درس معادلات دیفرانسیل: بعد از خواندن فصل اول این کتاب(کلیاتی در مورد معادلات دیفرانسیل ) فصل دو (معادلات دیفرانسیل مرتبه ی اول) را خواندم. بعد هم فصل سه( معادلات دیفرانسیل مرتبه n) را خواندم. آخر سر هم قاطی کردم، چون مباحث این سه فصل بسیار شبیه هم بودند.
دروسی که زیر مجموعه ریاضی هستند، مثلا: حسابان و دیفرانسیل را پشت سر هم نخوانیم و...
اگر در فارسی اول دبستان حروف مشابه(مثلا ب پ ت ث) را پشت سرهم به ما یاد ندادند، بخاطر همین اصل تداخل بود.
پس خواندن [دینی سال دوم + دینی سال سوم+ دینی پیش دانشگاهی] باعث تداخل می شود ولی خواندن [دینی سال دوم+شیمی+ریاضی] مانع تداخل می شود و مجبوریم نمی شویم بصورت آزاردهنده ای مرور کنیم. 

اما داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در رشته هایی مثل ریاضی محض و کاربردی، چگونه عمل کنند. چون همه ی دروس آنها مشابه هم هستند. جبر، آنالیز، ریاضی، آنالیز عددی، توابع مختلط  و... که همگی زیر مجموعه ریاضی هستند. روش زیر را بخوانید:
2- روش دیگری برای پیشگری از تداخل بحث پرآموزی است. پرآموزی یعنی یادگیری در حد اشباع. زمانی فرد به حد پرآموزی می رسد که یادگیری بطور کامل صورت گرفته و تمرین مجدد یادگیری را افزایش نمی دهد. 
سوال: آیا فردی که برای مثال رشته اش مهندسی مکانیک باشد می تواند از روش پرآموزی استفاده کند؟ مشخص هست که بله. 

امانت داری و اخلاق مداری: 

کپی برداری از این متن با درج لینک مدیریت زمان بلامانع است.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

 برنامه...   


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ